tiistai 24. huhtikuuta 2018

Ensimmäinen viikko mehukuuria takana

Nyt on menossa päivä 9/28 mehukuuristani. Olo on suht koht normaali tällä hetkellä. Mutta palataanpa muutamia päiviä taakse päin. Olen kirjoittanut päiväkirjamaisesti tuntemuksistani ja olotiloistani, päivä kerrallaan.

1.pv.

Aamulla oli hieman väsähtänyt olo; heti vaikuttaa vireystasoon kun on harmaa ja pilvinen päivä. Muuten olo ok. Pientä päänsärkyä (joskin sitä on ollut viimeaikoina lähes päivittäin.)
Kahvin juontia ei ole ikävä, tai no ehkä vähän. Viime viikon join aamiaisen kanssa lasillisen tuorepuristettua appelsiinimehua, toivottavasti jää tavaksi kuurin jälkeenkin :)
Mitat ennen kuuria: Paino: 57.8 kg. Vyötärö: 78 cm. Rinta 94 cm. Lantio: 87 cm. Reidet V: 56 cm, O 56 cm.

Mitään ylipaino aspektia minulla ei ole tähän mehukuuriin, vaan ihan terveydellinen ja puhdistava. Annetaan lepo suolistolle. Kuona-aineita talven jäljltä pois jne. Minulla on diagnosoitu astma muutama vuosi sitten (mutta on sen verran lievä, etten ole lääkkeitä käyttänyt -paitsi jos on ollut joku hengitystieinfektio). Sen verran tämä hengitystieasia “vaivaa”, että limaa valuu koko ajan nenänielusta kurkkuun ja saa olla “räkimässä” sitkeää vaaleaa limaa kurkusta pois. Poskiontelontulehdus tulee herkästi, jos on nuha.
Lääkärin mielestä, joka tämän astman diagnosoi, ruokavaliolla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Tosin sanoi, kun kyselin, että voihan ruokavaliota kokeilla. Mielestäni maidottomuus on helpottanut limaisuutta. Nyt kun olen 4 viikkoa ilman maitotuotteita ja viljoja, katsotaan mitä käy. 

2.pv
Aamusta pientä päänsärkyä. Muuten ihan hyvä, mutta ehkä hieman höntsä olo.
Viime yön nukuin tosi huonosti jostain syystä. Illalla kävin nukkumaan n. 21.30, heräsin pari kertaa n.22.30 ja 23.30. Viimeisen heräämisen jälkeen  valvotti pari tuntia. Ja tuntuu kuin olisin senkin jälkeen heräillyt pitkin yötä. Ennen klo 6.00 heräsin sitten aamuun kun uniaikaa olisi ollut vielä puolisen tuntia. Todella huonosti nukuttu yö takana. Aamun suolihuuhtelun jälkeen päänsärky hieman helpotti, vaikka sitä olikin himppusen pitkin päivää.

3.pv
Hyvin nukutun yön jälkeen (paitsi että koira herätti kolistelullaan 0,38) olokin on hyvä. Ei päänsärkyä, eikä muitakaan outoja oloja. Eilen illalla en tehnyt suolihuuhtelua, tänä aamuna vatsa toimi normaalisti kuten ennenkin. Ehkäpä teen suolihuuhtelut tästä eteen päin tarpeen mukaan, jos vatsakin toimii hyvin. 

4.pv
Hyvin nukuttu yö! Vatsa toimii ja olokin kaikin puolin hyvä. En päänsärkyä. Hieman lihasheikkoutta ollut.
Tilanne päivitys klo 16.00: MINULLA ON NÄLKÄ! Tahtoo ruokaa!!
Valmistin perheelleni ruuan, ja se lämpimän ruuan tuoksu. Ah!
Muuten olo ok. Eikä aamun jälkeen lihaksiakaan ole heikottanut. 


5.pv
Huonosti nukuttu yö takana. Valvotti varmaan 2 h vessareissun jälkeen. Väsyttää ja ketuttaa... en tiedä taas johtuuko ketutus kuurista vai ympäröivästä maailmasta?! Koneet ei toimi jne. Olisi voinut jäädä aamulla peiton alle koko päiväksi!
Fyysisesti olo on hyvä, ei särkyjä, kolotuksia tai huonoaoloa.

6.pv
Itse asiassa eilen ja tänäänkin on aivan jäätävät ilmavaivat!
Olo on hyvä, mutta alkuillasta reilun tunnin kävelylenkin jälkeen tuli aivan hillitön väsymys. Sauna teki hyvää (kun olisi vaan saanut siellä rauhassa saunoa kaikelta älämölöltä). Tänään on kyllä ehkä pientä nälkäkiukkua ollut, lihasväsymystä myös. Olen tämän lihasväsymyksen myötä laittanut lisäproteiinia aamu- ja iltasmootieihin.

7.pv
Päivä meni hyvin kun oli kaikenlaista puuhailua. Perhe korkkasi grillauskauden ja  makkaransa tuoksuivat nenään niin herkulliselta minun juodessa vihreää mehua 😆
Itse kävin puhdistavassa energiahoidossa, joka tasoitti oloa myös henkisesti. Itse asiassa olen juuri läpikäymässä muutenkin elämässäni suuria muutoksia, irtipäästämisiä ja puhdistumisia, joten tämä kuuri tulee tarpeeseen myös niin henkisellä tasolla kuin sisäisesti fyysisellä tasolla.

8.pv - TOINEN VIIKKO
Tänä päivänä on vaivannut kaikenlaiset mieliteot (tosin on niitä viime viikollakin ollut): Ruisleipää juustolla, perheelleni valmistamani makaroonilaatikko olisi kelvannut yms. Mietin jo kovasti, että mitä hitsin järkeä tässä itsensä kiduttamisessa on??! Oikeasti. Mutta toisaalta, 4 viikkoa ihmisen elämässä on lyhyt aika juoda vaikka vihermehuja. Olen nukkunut hyvin viime öinä, vatsa toiminut ja ilmavaivatkin helpottaneet. Eilen meinasi uni hävitä illalla nukkumaan ruvetessa ja aamulla heräsin puhelimen viestiääneen 5.37 (joo-o, oma moka kun en älynnyt laittaa äänettömälle!) Meinaa kyllä olla pientä väsymystä, yleensä  kun nukun sen 8-10 h.
Tämän kuurin aikana olen ottanut missiokseni kuunnella todellakin itseäni  ja kehoani. Olen liikkunut meidän koiran kanssa paljon metsässä sekä ottanut päiväohjelmaani meditoimisen. Ne pitävät mielen virkeänä ja auttaa myös hankalina hetkinä.


9.pv
Pientä alakuloisuutta ilmassa. En taas tiedä johtuuko kuurista vai ympäröivästä maailmasta, toisten ihmisten negatiivisista/pelko energioista?!? Tosin sääkin ulkona on harmaa ja kostea. Se vaikuttaa heti minun mielialaani.
Eikä tässä vielä kaikki. Minun mehulinkoni leikkasi kiinni 😠 Tai pikemminkin se "pulikka" jäi jumiin syöttöaukkoon kiinni, enkä saa sitä siitä millää irti. Kyseessä on Philipsin laite. Onneksi hätä ei kuitenkaan ollut **lähes** nälkäraivareissa tämän näköinen, koska mehupuristin pelasti aamuni. Tosin tämän aamun smoothie oli jostain syystä ihan kamalan kitkerän makuista. Eilen illalla tuntui, että nämä mehut alkavat jo tökkiä...
Jos nyt jotain hyvää tälle päivälle, niin kropassa on hyvä olo. Että en ehkä en ihan vielä kuitenkaan heitä hanskoja naulaan. 

Kiitos kun luit 😃 Valoa ja Iloa päivääsi ❤

-Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti