torstai 6. syyskuuta 2018

 
Matkalla kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia osa 1.


Ennen kuin alat lukemaan tätä tekstiä, ota kynä ja paperia, jotta voit miettiä ja kirjoittaa ylös, mitä sinulle tulee mieleen sanasta huonovointisuus? Kivut, kolotukset, kipeä vatsa, aivosumu, päänsärky, migreeni, huono-olo, levottomuus, ahdistus.... listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta mitkä asiat sinulle ovat huonoa vointia? Entä mitä sinulle tulee mieleen sanasta hyvinvointi, varsinkin kokonaisvaltainen hyvinvointi? Mitä sanoja sinulle tulee mieleesi? Energisyys, jaksaminen, virkeä olo kaikin puolin, levollisuus, sisäinen rauha. Mainitakseni muutamia esimerkkejä, mitä se minulle merkitsee.
Oletko koskaan miettinyt, kuinka voisit saavuttaa itsellesi kokonaisvaltaista hyvinvointia, jos elämäsi pyörii huonovointisuuden ympärillä? Minun näkemykseni on, että joka ikinen ihminen maanpäällä taustoihin katsomatta voi saavuttaa itselleen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Se ei tietenkään tapahdu sormia napsauttamalla, vaan sen eteen pitää tehdä lujasti töitä ja myös uskoa, että se on mahdollista, jotta sen voi saavuttaa. Kun koko prosessin oivaltaa, edessä voi olla aivan huikea matka uuteen elinvoimaiseen ja hyvinvoivaan itseen. Kysymys kuuluu: Oletko valmis?

Ensin voit miettiä asioita, jotka estävät sinua elämästä hyvinvoivaa elämää. Totutut tavat, uskomukset, toisten ihmisten lannistavat arvostelut jne. Onko sinulle syötetty koko elämäsi tiettyjä fraaseja sairaudestasi, ulkonäöstäsi, kunnostasi.. mistä tahansa, johon olet pikku hiljaa alkanut itsekin uskoa. 

Ensimmäinen askeleesi kohti Sinun hyvinvointiasi on vastuunottaminen itsestäsi, elämästäsi, tottumuksistasi, tavoistasi. Älä syytä muita, sillä kukaan muu kuin sinä itse, ei ole vastuussa sinun elämästäsi. Muista, että vastuunkantaminen ei tarkoita sitä, että alat syytellä itseäsi (tai muita) omista päätöksistäsi joita olet tähän saakka tehnyt. Anna itsellesi anteeksi, ole itsellesi lempeä, mutta älä sorru huijaamaan itseäsi.
Sitoutuminen lähteä muuttamaan pikku hiljaa omaa ajattelutapaansa, toimintatapoja, ajatusmalleja. Sitoutuminen ajatukseen, että MINÄ ONNISTUN! 
Hyväksyminen ja anteeksi antaminen itselle (josta jo edellä mainitsin). Hyväksy kaikki asiat elämässäsi juuri niin kuin ne ovat tällä hetkellä. Hyväksy, että olet joskus tehnyt valintoja, jotka eivät ole tukeneet hyvinvointiasi. Samalla kun hyväksyn, voit antaa myös anteeksi ja päästää irti. Hyväksyminen on sitä, että "asiat ovat niin kuin ne ovat". Jos olet tyytyväinen, hyvä! Jos olet tyytymätön, sinulla on kaksi vaihtoehtoa, annat asioiden olla niin kuin ne ovat tai sitten lähdet muuttamaan tilannetta parempaan päin. Sinussa on kaikki potentiaali vaikka mihin, joten usko omiin kykyihisi, usko omaan voimaasi ja valoosi!
Kun olet sitoutunut omaan hyvinvointiisi, aiempien huonojen valintojen anteeksi antaminen ja hyväksyminen on helpompaa.
Elämäntapa remontti kannattaa tehdä tehdä askel kerrallaan. Välillä saattaa tulla takapakkia, mutta niistä ei kannata lannistua. "Eteen päin, sanoi mummo lumessa!" 
Jos lähdet heti alkuun matkaan suurin harppauksin ja *liian* suurin odotuksin liian lyhyessä 
ajassa, matka voi katketa lyhyeen, senpä vuoksi olisi hyvä, jos sinulla olisi joku hyvinvoinnin 

ammattilainen/tukihenkilö, joka voi sparrata sinua matkallasi. Kirjoitan siksi hyvinvoinnin 
ammattilaisesta, koska monesti esim. energiahoidoissa tai vyöhyketerapiassa käynnit voivat saada aikaan muutoksen, joka ulottuu koko elämääsi. Se riippuu ihan sinusta itsestäsi,
mihin Sinä olet valmis! Kun käy säännöllisesti hoidossa, annat kehollesi luvan rentoutua,
annat sille mahdollisuuden korjata itse itsensä. Annat itsellesi luvan päästää irti. Päästä
sydämesi äärelle, sisäisen viisautesi äärelle. Sieltä kumpuavat luovuus ja hyvä olo ♥ Sieltä
löytyvät avaimet kokonaisvaltaiseen hyvään oloon.
Hyvinvoinnin ammattilaisesta, hoitajasta saat myös tuen matkallasi, jota lähdet kulkemaan.
Joskus matkaan lähtö voi tuntua pelottavalta, mutta monesti edessäsi oleva on paljon 
parempi kuin olet koskaan voinut kuvitella. ♥

Armollisuus itseä kohtaan on vapauttavaa  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti